Påske-pavlova

Pavlova til påske

Her er en eggeformet påskevariant av den berømte pavlovaen. Pavlova er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk og seig inni. Selve bunnen kan lages i god tid og oppbevares tørt. Den fylles med krem og pyntes med masse frukt og bær rett før servering.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

 • 5 eggehvite
 • 3 dl sukker
 • 1 ts maisstivelse (maizena)
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ts eddik, 7 %

Krem

 • 3 dl kremfløte
 • 6 ss ferdig vaniljekrem

Topping

Fremgangsmåte

 1. Forvarm ovnen til 250°C.
 2. Pisk eggehvitene, eddik og halvparten av sukkeret nesten stivt. Det er viktig at bollen er helt tørr og at du ikke får noe plomme sammen med hviten. Da blir ikke marengsen stiv.
 3. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret og pisk videre. Vend inn maisstivelse til slutt .
 4. Marengsmassen skal være så stiv at du kan lage et mønster som ikke flyter utover.
 5. Tegn en eggeformet sirkel på 25-30 cm i diameter på et bakepapir og legg det på et stekebrett. Dryss litt maismel på papiret (da er det lett å fjerne papiret etter steking).
 6. Fyll sirkelen med marengsmassen eller lag porsjonsformer. Du kan avpasse størrelsen på sirkelen etter fatet du skal bruke.
 7. Senk temperaturen til 100°C og stek marengsbunnen i ca. 1 time på nederste rille. Porsjonsformer trenger ikke mer enn 45 minutter. Deretter kan du la platen bli stående i ovnen med ovnsdøren på gløtt til den er avkjølt.
 8. Den er nå sprø utenpå og myk inni. Den er litt skjør så vær forsiktig.
 9. Oppbevar den tørt til den skal serveres.
 10. Pisk kremfløte stiv og bland med vaniljekrem.
 11. Ha marengsen over på et fat og bre kremen på.
 12. Skjær ut appelsinfileter og ha de på marengsen sammen med bringebær, blåbær og jordbær i skiver. Legg alt gjerne i mønster som her.
Legg til på Min side
Del på Facebook