Persillerotsuppe med baconspyd

Fyldig og smaksrik suppe med persillerot og sjalottløk pyntet med spyd med sprøstekt bacon. Nydelig middag for både små og store.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g persillerot
  • 1 sjalottløk
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 4 dl ekstra lett melk
  • 0,5 dl lett matfløte
  • smak til med salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille
  • 4 skive bacon

Fremgangsmåte

Skrell persillerøtter og skjær dem i grove biter.

Skrell sjalottløk og skjær den i biter.

Kok alt i buljong og melk til det er mørt, 5-6 minutter.

Mos alt med en stavmikser til en jevn suppe. Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.

Tre de fire baconskivene på 4 trespyd og stek dem i en panne.

Server suppen med et dryss med hakket kruspersille og baconspydene.

 

Suppen er glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut melk og matfløte med laktosefrie alternativer.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 35
Legg til på Min side
Del på Facebook