Ingredienser
Fremgangsmåte
- Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
- Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
- Elt deigen og kjevle den tynt ut og ha den over på et stekebrett med bakepapir.
- Spre pesto utover pizzadeigen.
- La artiskokkene renne godt av. Del dem i 2.
- Skjær paprika i ringer eller skiver.
- Skjær vårløk i skiver.
- Ha ost og vårløk på først. Ha på artisjokkhjerter, oliven og paprika.
- Stek pizzaen midt i ovnen til den er ferdig og sprø, ca 15-16 minutter på 230 grader.
- For å få ekstra sprø bunn kan du la den stå på nederste rille de siste 5 minuttene.
- Lag bånd av gulroten med en potetskreller. Disse skal på rett før servering og ikke være med i ovnen.