Pokebolle

En pokebolle er en Hawaii-inspirert middagsrett som gjerne serveres med rå marinert fisk over sushiris sammen med avokado, mango og vårløk. Super for deg som er glad i sushi, men som ønsker litt mer grønnsaker.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g ferdig kokt sushiris
  • 400 g lakseloin i tynne skiver
  • 1 mango i terninger
  • 1 avokado i skiver
  • 4 salatblad
  • 1 bunt finhakket vårløk
  • 4 ss ristede pinjekjerner
  • 0,5 finhakket rød chili

Ponzusaus

  • 1 dl soyasaus
  • saften av 1 lime
  • 1 ss sukker
  • 2 ss riseddik
  • 0,5 finhakket rød chili
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 1 ts revet frisk ingefær

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. Bland sammen alle ingrediensene til ponzusausen og la den stå og godgjøre seg.

Ha ris i bunnen av fire boller.

Anrett mangoterninger, avokadoskiver og lakseskiver oppå risen. Dryss over finhakket vårløk, ristede pinjekjerner og hakket chili.

Server pokebollene med ponzusaus.

Sist oppdatert 3. januar 2017
Liker 61
Legg til på Min side
Del på Facebook