Potetlefser med pesto og grillede grønnsaksskiver

Potetlefser med pesto og bakte grønnsaksskiver

Av hjemmelagde potetlefser kan du for eksempel lage ruller du fyller med salat, grønnsaker og/eller smøreost. Her har vi brukt pesto og skiver av squash og aubergine. En original - men veldig god kombinasjon som er god til tapas.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Lefser (lomper)

  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 3 dl hvetemel

Pesto

Grønnsaksskiver

Fremgangsmåte

Lefser:

Kok potetene med skallet på før de skrelles og moses sammen med salt. Bland inn hvetemel. Jo mindre mel som brukes, jo bedre blir lefsene. Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver - ca. 20 cm i diameter. Stek lefsene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lefsene oppå hverandre og dekk dem med et håndkle e.l.

Pesto:

Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en masse. Spe med olje til en passe tykk pesto. Smak til med salt og pepper.

Squash- og aubergineskiver:

Skjær squashen og auberginen i 1 cm tykke skiver på langs. Pensle skivene med olje på begge sider. Kle en langpanne med bakepapir og legg på skivene. Grill dem øverst i ovnen i ca. 5 minutter på hver side med grillelementet i ovnen. Pass godt på så ikke skivene blir brent. Slå av grillelementet og senk temperaturen i ovnen til 200°C og stek videre i 5-6 minutter. Avkjøl på et kjøkkenpapir, e.l.

 

Smør lefsene med pesto og dekk dem med de grillede grønnsaksskivene. Rull sammen lefsene. La rullene hvile litt i kjøleskapet før du skjærer dem i skiver. Stikk en tannpirker, e.l. i hver rull og anrett dem på fat med snittflaten opp.

Legg til på Min side
Del på Facebook