Raspeball med dott og tyttebær
Ekte norsk tradisjonsmat som bare må prøves! Passer godt sammen med salt lammekjøtt og kålrotstappe.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Kok 200 g poteter med litt salt.
- Riv de rå potetene og klem ut litt av vesken.
- Mos de kokte potene og bland sammen med de rå. Strø på salt og mel og bland sammen. Røren må ikke være så løs at raspeballene blir grøtete og ikke så fast at de blir for tunge. Form dem i hånden til runde boller.
- Stek bacon og løk i litt smør og krydre med pepper. Fyll raspeballene med flesket og kok dem i lettsaltet vann eller kraft. La dem småkoke med lokket på eller på gløtt til de er gjennomkokt (ca 25 min).
- Rør sammen tyttebær med og sukker og servér til.
- Vanlig tilbehør er vossakorv, salt lammekjøtt og kålrotstappe.