Kålrotstappe

Kålrotstappe, eller kålrabistappe som mange kaller det, smaker utrolig godt til tradisjonsmat som pinnekjøtt, men prøv også gjerne til annet stekt og røkt kjøtt, sommer som vinter.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 kg kålrot
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • smak til med salt og pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • litt av kokevannet

Fremgangsmåte

  1. Råvarer til kålrotstappe på en fjøl
    Vask og skrell kålroten og gulroten og skjær i terninger.
  2. Råvarer til kålrotstappe på en fjøl
    Kok grønnsakterningene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på det.
  3. Kålrotstappe i kjele
    Mos terningene og ha i fløte, litt av kokevannet, smør og smak til med salt, pepper og muskat.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 94
Legg til på Min side
Del på Facebook