Kålrotgrateng

En praktisk og smakfull rett. Denne kålrotgratengen kan forberedes på forhånd og tåler fint oppvarming rett før servering. Kålroten, en undervurdert grønnsak, får skinne i denne herlige gratengen. En kålrotgrateng er perfekt som en næringsrik middag eller som tilbehør.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Smør en ildfast form.
  3. Skrell kålroten. Del den i to eller flere deler.
  4. Skjær delene i tynne skiver med en skarp kniv eller bruk en ostehøvel og høvle skiver.
  5. Sett skivene tett i tett, på høykant, i formen.
  6. Bland ost, egg og fløte og litt salt - og hell over formen.
  7. Sett formen midt i ovnen og stek til gratengen har fått en fin farge og kålroten kjennes god og mør.
  8. Dryss på godt med friske urter rett før servering.
Legg til på Min side
Del på Facebook