Skål med ripssyltetøy

Ripssyltetøy

Syrlig og godt syltetøy av rips med smak av sommer.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. 
  2. Ha ripsbærene i en kasserolle.
  3. Kok bærene til alt er gjennomkokt (ca. 8-10 minutter). Rør av og til. Ettersom bærene skal kokes uten vann er det lurt å starte med litt lavere varme. 
  4. Når bærene er ferdig kokt, ha oppi sukkeret. 
  5. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
  6. Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Fyll så mye du kan slik at det blir minst mulig luft under lokket. Tørk av kantene med en ren klut. Lukk glassene og avkjøl syltetøyet på en benk.
  7. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

Prøv også syltetøy med rips og bringebær

Del på Facebook