Ingredienser
Ristede gresskarkjerner
20-40 min
Har du kanskje hulet ut gresskar til Halloween? Da bør du ta vare på gresskarkjernene! Det er vel verdt innsatsen, for å riste gresskarkjerner gir en kjempegod og sunn snacks som hele familien kan nyte.
Fremgangsmåte
- Skjær ut et lokk på gresskaret og grav ut frøene og det bløte vevet.Bruk gjerne engangshansker.
- Plukk frøene ut av vevet og skyll dem godt under rennende kaldt vann. Gni frøene tørre med et glasshåndkle eller tørkerull.
- Sett stekeovnen på 180 grader C.
- Lag en oljeblanding av salt og olje, og bland dette godt med kjernene.
- Liker du mer smak, kan du også vende kjernene i annet krydder.
- Fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate med bakepapir.
- Stekes til de er blitt lett brune (ca. 15-25 min). Snu kjernene av og til.
- Avkjøles på kjøkkenpapir.