Rød granité med eple og jordbær
En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres på restauranter som en hvilerett mellom rettene. Men den kan veldig gjerne også serveres som en forfriskende dessert.
Under 20 min
Fremgangsmåte
- Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl.
- Rens og skjær frukt og grønt i biter og press det til juice i en juicemaskin.
- Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.
- Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
- Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
- Ved servering: La graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer av den i kalde serveringsglass.
- Pynt med litt sitronmelisse eller mynte.
- Server straks.
- Tips: Har du ikke en juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen vil da få en litt annen konsistens, men som er like god.