Ingredienser
Rødbeterundstykker
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Ved å putte grønnsaker i deigen får du et saftig resultat samtidig som det blir et velsmakende bidrag til “5 om dagen”. Disse rødbeterundstykkene passer kjempegodt i matpakken, men kan også brukes som tilbehør til middag eller spises til kveldsmat.
Fremgangsmåte
- Skrell rødbeter og del dem i to. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose rødbetene.
- Varm melken til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melken. Tilsett rødbete og resten av ingrediensene, unntatt egget.
- Kna deigen sammen. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Trill ut 16 rundstykker. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i minst 20 minutter.
Varm ovnen til 225 grader.
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøles på rist.
Tips: Rødbete setter sterk farge. Hvis du vil unngå rødfargede hender - bruk engangshansker.