Rosenkålsuppe

Rosenkålsuppen vår er deilig, varmende og mettende. Relativt rask å lage og er fullgod middagsmat med brød og smør til.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 2 potet
  • 1 l vann
  • 2 grønnsakbuljong (terning)
  • 1 dl kremfløte
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skrell potetene, skjær dem i terninger og del store rosenkål i to.

Kok poteter og rosenkål i vann med buljongterningene til alt er helt mørt. Ta opp ca. 1/3 av de hele rosekålene. Mos resten sammen med potetene og vannet.

Gi suppen et oppkok, rør inn fløte og smak til med salt og pepper. Legg de hele rosenkålene tilbake i suppen, gi den et raskt oppkok og server den rykende varm med brød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook