Sammenbakte bærsnurrer
Dette er en variant av prinsessekake som vi har fylt med rørte bringebær og blåbær. Bærkaken er kjempefin å fryse.
Over 60 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle.
- Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (ikke over 37 grader C). Hell litt av væsken over i bakebollen og rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt mel til utbakingen.
- Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
- La deigen heve til dobbelt størrelse tildekket med plast på et lunt sted - ca. 40 minutter.
- Smør en stor kakeform.
- Kjevle ut 1/3 av deigen til en rund bunn og legg den over i kakeformen.
- Smør vaniljekremen utover bunnen i kakeformen.
- Kjevle resten av deigen til et rektangel - ca. 30x40 cm.
- Smør rørte bringebær på den ene halve delen av rektangelet og blåbær på den andre.
- Rull leiven sammen og skjær rullen i 2-3 cm tykke skiver. Legg skivene oppå vaniljekremen i kakeformen med snittflaten opp - annenhver gang med rødt og blått fyll.
- Dekk kaken til og etterhev i minst 40 minutter.
- Pensle kaken med egg, og stek den på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. Følg med under steking. Blir kaken for mørk før den er ferdig, så dekk med bakepapir.
- Avkjøl kaken på rist.
- Dekorer kaken med melisglasur og friske bær.
Legg til på Min side