salat med sellerirot og eple

Sellerirot- og eplesalat

En frisk og sprø salat med sellerirot i fokus. Sellerirot- og eplestrimler med en deilig vinaigrette toppet med valnøtter og et dryss av persille er en nytelse og passer til det meste.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Sennepsvinaigrette

  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • nykvernet pepper og salt etter smak
  • granateplekjerner

Fremgangsmåte

  1. Begynn med vinaigretten.
  2. Visp sennep og eddik og sammen.
  3. Tilsett oljen og visp til den er godt blandet.
  4. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. Sett til side.
  6. Skrell selleriroten og skjær den i tynne strimler med en skarp kniv eller bruk en mandolin.
  7. Ha på 2 ss sitronsaft.
  8. Skjær eplet og stilkselleri i tynne strimler. Bland med selleriroten.
  9. Ha på dressingen.
  10. Topp med ristede, hakkede valnøtter, granateplekjerner og et ekstra dryss av persille.
Del på Facebook