Ingredienser
Sellerirotpurè
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Det er både enkelt og godt å lage purè med sellerirot. Et deilig og raffinert tilbehør til middagen som du også kan servere sammen med lettkokte grønnsaker som en egen rett.
Fremgangsmåte
- Vask og skrubb selleriroten godt. Bruk gjerne en liten kniv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.
- Skrell selleriroten og potetene med en potetskreller.
- Del alt i grove biter og kok mørt i vann uten salt.
- Hell av vannet. Vi anbefaler at du tar vare på vannet som kraft til f.eks. suppe. Kraften er fin å fryse ned.
- Mos det grovt med margarin og den varme melken til ønsket konsistens.
- Smak til med salt, pepper og muskat og dryss over finhakket kruspersille ved servering.
- Kjempegodt å servere som en egen liten rett f.eks. med stekte strimler av sellerirot og stekt aromasopp.