Sellerirotmos

Det er både enkelt og godt å lage mos med sellerirot. Et deilig og raffinert tilbehør til middagen som du også kan servere sammen med lettkokte grønnsaker som en egen rett.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 600 g sellerirot
  • 200 g potet
  • vann til koking
  • 1,5 dl varm lettmelk
  • 1 ss margarin
  • salt og pepper etter smak
  • 0,5 ts malt muskat
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrubb selleriroten godt. Bruk gjerne en liten knuv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.
  2. Skrell selleriroten og potetene med en potetskreller.
  3. Del alt i grove biter og kok mørt i vann uten salt.
  4. Hell av vannet. Vi anbefaler at du tar vare på vannet som kraft til f.eks. suppe. Kraften er fin å fryse ned.
  5. Mos det grovt med margarin og den varme melken til ønsket konsistens.
  6. Smak til med salt, pepper og muskat og dryss over finhakket kruspersille ved servering.
  7. Kjempegodt å servere som en egen liten rett f.eks. med stekte strimler av sellerirot og stekt aromasopp.
Sist oppdatert 6. mars 2019
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook