Sitron- og klementinkrem (curd)

Dette blir en nydelig og smakfull krem laget av sitroner og klementiner og som passer godt på brødskiva, som fyll i kaker og terter, og garnityr til en deilig fruktdessert.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • revet skall av 1 sitron
  • saften av 1 sitron
  • saften av 3 klementin
  • 2 dl sukker
  • 3 eggeplomme
  • 125 g kaldt smør

Fremgangsmåte

  1. Vask sitronen og tørk den. Riv det gule av skallet.
  2. Press saften ut av sitronen og klementinene.
  3. Ha saft og skall over i en liten kjele over vannbad. Bruk f.eks. en større kjele med kokende vann som vannbad.
  4. Bland inn sukker og eggeplommer, og rør om under oppvarming.
  5. Skjær smøret i terninger og bland det inn.
  6. Varm opp over middels varme til kremen tykner. Rør godt, og pass på at sausen ikke koker. Da kan det bli eggerøre. Derfor vannbad.

 

Det kan ta litt tid før kremen tykner, men når den er tykk nok, settes sausen til avkjøling.

Ha kremen over i glass med tett lokk, og oppbevar kjølig.

Kremen er holdbar i kjøleskap i et par uker.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 46
Legg til på Min side
Del på Facebook