Ingredienser
Sjokoladekake i appelsiner
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Appelsiner og sjokolade er en perfekt kombinasjon. Bak kjempegode sjokoladekaker i appelsinskall på grillen, bålpannen eller i ovnen.
Fremgangsmåte
- Pisk sammen egg og sukker godt.
- Bland inn de tørre ingrediensene og oljen.
- Del appelsinene i to. Skjær et snitt i bunnen slik at de står støtt. Hul ut mesteparten av innmaten og skjær appelsinkjøttet i biter. Ha appelsinbitene og saften du får ut over i røren.
- Hell kakerøren i appelsinskallene, men ikke fyll mer enn 3/4 fulle - de hever ganske mye.
- Grovhakk valnøttkjerner og ha på toppen av røren. Om du ønsker kan du gjerne ha litt finhakkede valnøtter i røren også.
Steking i ovn:
- Sett appelsinene på et bakebrett og stek dem på 180 grader i 20-25 minutter. Det er forskjell på ovnene, så følg med. De kan gjerne være litt myke inni.
- Saften som er igjen i appelsinskallet bidrar til at konsistensen blir litt fondant-aktig om de ikke steker for lenge. Sjekk med en stekepinne.
- Dryss kokos over når de er ferdige.
Steking på grillen eller bålet:
- Pakk hver appelsin i aluminiumsfolie. Ikke pakk helt tett, men ha en liten åpning slik at luft kommer både ut og inn og at det er plass for heving.
- Sett hver appelsinpakke på grillen, gjerne indirekte varme og rett og stødig og stek dem i 20-25 minutter til de er gjennomstekte. Sjekk pakkene innimellom. Du kan også steke disse på bålet. Legg dem da på en rist over glørne.
- Spises med skje rett fra skallet mens de fremdeles er litt lune.