Appelsin- og kålsalat

En frisk og god salat som passer meget godt bl.a. til julens litt tunge måltider. Finsnittet kål gjør den sprø og god.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 liten hodekål
  • 2 appelsin
  • 0,5 sitron
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts honning
  • 1 ts sennep
  • salt og nykvernet pepper
  • 50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Finsnitt hodekålen.
  2. Vask appelsinene godt. Riv litt av skallet av appelsinene (ca. 1 ts). Press saft av sitronen. Rør appelsinskall, olivenolje, sitronsaft, honning, sennep, salt og pepper sammen til en dressing. Smak til. Bland dressingen med kålen.
  3. Skjær alt skallet av appelsinene og skjær ut fine fileter mellom hinnene. Bland appelsinbåtene i salaten.
  4. Rist grovhakkede hasselnøtter i en tørr varm panne til de får litt farge. Avkjøl litt og strø dem over salaten ved servering.
Sist oppdatert 25. november 2019
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook