Råkostsalat med appelsin

Appelsin- og kålsalat

Hvorfor ikke bruke hodekål i salaten? Dette er en sprø og god kålsalat med saftige appelsiner som passer til det meste.
20-40 min
3,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Finsnitt hodekålen.
  2. Vask appelsinene godt. Riv litt av skallet av appelsinene (ca. 1 ts).
  3. Press saft av sitronen. Rør appelsinskall, olivenolje, sitronsaft, honning, sennep, salt og pepper sammen til en dressing.
  4. Smak til.
  5. Bland dressingen med kålen.
  6. Skjær alt skallet av appelsinene og skjær ut fine fileter mellom hinnene.
  7. Bland appelsinbåtene i salaten.
  8. Rist grovhakkede hasselnøtter i en tørr varm panne til de får litt farge. Avkjøl litt og strø dem over salaten ved servering.
Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.
Del på Facebook