Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask potetene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.

    La potetskivene ligge i kaldt vann i minst 20 minutter. Dette for å trekke ut stivelse som bidrar til at det er lettere å få dem sprø.

    Skyll potetskivene godt og tørk dem.

    Bland potetskivene med olje.

    Spre potetene utover på et bakepapir på en stekeplate.

    Dryss over krydder og stek i ovn på 200 grader C i ti minutter.

    Følg godt med. Tynne skiver kan fort bli brent.

    Stek deretter i ovn på 120 grader C til skivene er helt sprø.

    Ha ønsket krydder over.

    Oppbevares tørt.

INGREDIENSER

  • 500 g potet
  • 2 ss god olivenolje
  • ønsket krydder 2-3 ts
Hjemmelaget potetchips, hjemmelaget potetgull,

Fremgangsmåte

  • Vask potetene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.

    La potetskivene ligge i kaldt vann i minst 20 minutter. Dette for å trekke ut stivelse som bidrar til at det er lettere å få dem sprø.

    Skyll potetskivene godt og tørk dem.

    Bland potetskivene med olje.

    Spre potetene utover på et bakepapir på en stekeplate.

    Dryss over krydder og stek i ovn på 200 grader C i ti minutter.

    Følg godt med. Tynne skiver kan fort bli brent.

    Stek deretter i ovn på 120 grader C til skivene er helt sprø.

    Ha ønsket krydder over.

    Oppbevares tørt.