Sommerens jordbærkake

Denne jordbærkaken, som er inspirert av panna cotta, lages uten ovn og passer derfor utmerket på hytta. Den er lett å lage og smaker fortreffelig som en ekstra kos på varme sommerkvelder.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fyll

  • 500 g friske jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl lettrømme
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)
  • 1 kurv jordbær til pynt

Fremgangsmåte

Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.

Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.

Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.

Del på Facebook