Sommerens jordbærkake

Denne jordbærkaken, som er inspirert av panna cotta, lages uten ovn og passer derfor utmerket på hytta. Den er lett å lage og smaker fortreffelig som en ekstra kos på varme sommerkvelder.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fyll

  • 500 g friske jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl lettrømme
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)
  • 1 kurv jordbær til pynt

Fremgangsmåte

Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.

Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.

Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.

Legg til på Min side
Del på Facebook