Ingredienser
Spinat- og soppai
Over 60 min
1 av 5 om dagen
En velsmakende og rustikk pai med smak av spinat, sopp og nøtter. Slike paier som ikke lages i form kalles også for Galette. Dette er en nydelig pai du kan ha til middag eller til kvelds. Den vil garantert falle i smak!
Fremgangsmåte
- Bland speltmel, hvetemel og salt i en bolle. Skjær smør i små terninger og smuldre det i melblandingen med fingrene til en grynete masse.
- Tilsett kaldt vann og kna deigen sammen. Pakk deigen i plast og legg den kjølig i 30 minutter.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skyll spinaten, legg den i en bolle og hell på kokende vann. Hell av vannet og la spinaten renne av.
- Rens sopp og skjær i skiver.
- Stek soppen i litt olje på sterk varme sammen med finhakket sjalottløk til det blir lett gyllent.
- Rør cottage cheese, egg og sennep sammen og tilsett timian, salt og pepper.
- Kjevle deigen ut til en stor sirkel med diameter ca. 30 cm. Legg deigen på bakepapir på stekeplate.
- Legg spinaten midt på deigen og fordel soppen over. La ca. 4 cm av kanten være uten fyll.
- Brett kantene inn over fyllet og hell cottage cheese-blandingen over grønnsakene.
- Smuldre fetaosten over og dryss med hasselnøtter.
- Pensle deigen med sammenpisket egg og stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter til den blir gyllen og fyllet stivner.
- Avkjøl litt og server gjerne med en varm gulrotsalat.