Ingredienser
Stekt squash og aubergine
20-40 min
1 av 5 om dagen
Stekt squash og auberginer sammen med hvitløksaus er en sprek og velsmakende liten rett du f.eks. kan servere som snacks eller som en velkomstrett.
Fremgangsmåte
- Skjær auberginer i 1/2 cm tykke skiver. Legg skivene i lettsaltet vann i 30 minutter.
- Skjær squash i 1/2 cm tykke staver på langs.
- Skyll aubergineskivene og tørk av vannet.
- Sikt mel over squashstavene.
- Varm oljen og stek squashstavene gyllenbrune på begge sider. La dem renne av på kjøkkenpapir.
- Aubergineskivene trenger høy steketemperatur. Sikt litt mel på skivene og stek dem gylne. Legg de ferdig stekte skivene på kjøkkenpapir.
- Drypp vann over loffskivene og la dem trekke i ca. 10 minutter. Klem ut overflødig vann.
- Ha loffskiver, hvitløk og salt i en hurtigmikser og kjør til jevn mos.
- Tilsett oljen litt etter litt mens maskinen går i sakte fart.
- Tilsett nøtter. Sausen skal ha konsistens som majones.
- Legg nystekte grønnsaker opp på et serveringsfat og dryss litt salt på.
- Server med hvitløksausen.