Ingredienser
Sursyltede plommer
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen
Sursyltede plommer er deilig garnityr til stek og tradisjonelle middager. Sursyltede plommer er også nydelig sammen med smakfulle oster. Smart å ta vare på plommene på denne måten. Syltede plommer er veldig holdbart.
Fremgangsmåte
- Skyll og tørk plommene.
- Legg plommene i et sterilt glass med tett lokk.
- Kok opp lake av eddik, sukker og krydder.
- Hell varm lake over plommene.
- Sett på lokk og oppbevar mørkt og kjølig.
For å sikre en holdbarhet på opptil ett år kan du gjøre følgende:
- Etter 7 dager: hell laken av og kok den opp.
- La plommene koke med i 1 min.
- Ha plommene tilbake på sterile varme glass igjen.
- Sil laken og hell den over plommene.
- Tett lokk settes på.
- Oppbevares mørkt og kjølig.