Ingredienser
Fremgangsmåte
Oppskrift på hjemmelaget guacamole finner du her.
Lag sprø poteter:
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Skjær potetene i terninger (ca. 3x3 cm).
- Legg potetene utover et bakepapirkledd stekebrett, dryss over litt olje og en klype salt og pepper.
- Stek i ca. 20 minutter til de er gylne og litt sprø.
Lag tacotopping:
- Stek løken i en panne til den er blankt i litt olje.
- Ha i kjøttdeigen og brun den godt.
- Tilsett tacokrydder og vann, la det småkoke til sausen tykner.
Lag tomatsalsa:
- Del tomatene i to og fjern mesteparten av frøene. Hakk i små terninger.
- Finhakk rødløken og hakk koriander.
- I en bolle: Bland tomat, rødløk, sriracha, limejuice, olivenolje, sukker og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
Monter tacogratengen:
- Fordel kjøttdeigen utover de sprø potetene og strø over ost. Stek i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gyllen.
- Topp med frisk salsa, og gjerne en klatt rømme og litt koriander. Hjemmelaget guacamole og syltet rødløk er også veldig godt til!