Tapenade med oliven

Tapanade er en puré som finnes i mange varianter og smaker. Den originale tapanaden kommer fra Provence og består hovedsakelig av oliven, kapers og ansjos. Deilig som pålegg, erstatning til smør eller som dipp til grønnsaksnacks.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl sorte oliven uten sten
  • 10 store kapers
  • 5 ansjosfileter
  • 2 finhakket sjalottløk
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 ts limesaft
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til en jevn røre i en hurtigmikser.

Tapanaden egner seg yppelig sammen med pasta, som "smør" på brødskiven, sammen med små toast, som snacks, samt at den er kjempegod som tilbehør til fiske-, fugl- og kjøttretter.

Tapanaden kan oppbevares i kjøleskap i ca. 3 døgn.

Del på Facebook