Tapenade med oliven

Tapanade er en puré som finnes i mange varianter og smaker. Den originale tapanaden kommer fra Provence og består hovedsakelig av oliven, kapers og ansjos. Deilig som pålegg, erstatning til smør eller som dipp til grønnsaksnacks.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl sorte oliven uten sten
  • 10 store kapers
  • 5 ansjosfileter
  • 2 finhakket sjalottløk
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 ts limesaft
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til en jevn røre i en hurtigmikser.
  2. Server tapenaden sammen med pasta, som "smør" på brødskiven, på små toast, eller til tapas-bordet. Det egner seg også ypperlig som tilbehør til fiske- fugl- og kjøttretter. 
Tapenaden kan oppbevares i kjøleskap i ca. 3 døgn. 

 

Del på Facebook