Ovnsbakt tortilla med oliven og grønnsaker

Tortilla er som en omelett med poteter, og her har vi i tillegg tilsatt paprika, hvitløk og oliven. Tortillaen vår har vi bakt i ovnen for at den skal bli ekstra luftig og høy. Server den som en egen rett med salat til eller ved siden av annen middag eller som tapas.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g mandelpotet
  • 1 løk
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 2 båt hvitløk - knust
  • 10 sorte oliven
  • 5 egg
  • 0,5 dl melk
  • 1 dl lettrømme
  • 0,5 dl olivenolje
  • 100 g revet hvitost
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 190°C.

Skrell mandelpoteter og løk og del paprika i to og rens den for frø og hinner. Skjær poteter, løk og paprika i små terninger. Hakk oliven.

Fres potet- og løkterningene i litt olje i 5-6 minutter. Tilsett paprikaterningene og knust hvitløk og fres videre et par minutter.

Visp sammen egg, rømme og melk og bland inn grønnsaksterningene og oliven. Hell blandingen over i en ildfast form.

Dryss revet ost på toppen.

Stek formen i ca. 30 minutter.

Når tortillaen er ferdig stekt, ta den ut av formen ved å vende formen over på en skjærefjøl. Skjær tortillaen i "kakestykker" og server, enten kald eller lun.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook