Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell poteter og gulrøtter og del dem i mindre biter. Hell på vann og appelsinjuice til grønnsakene er dekket. Tilsett appelsinskall. Kok potet- og gulrotbitene møre.

    Sil fra væsken og fjern skallet.

    Varm opp melken og mos sammen med potet- og gulrotbitene til mos. Ha i smør og smak til med salt og pepper. Smak evt. til mosen med malt koriander og pynt med korianderblader ved servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 400 g potet
  • 400 g gulrot
  • 3 dl appelsinjuice
  • strimlet skall av ½ stk appelsin
  • dl melk
  • 1 ss smør
  • salt og pepper etter smak
  • smak evt. til med ¼ ts malt koriander
  • 1 ss hakket frisk koriander til pynt

Fremgangsmåte

  • Skrell poteter og gulrøtter og del dem i mindre biter. Hell på vann og appelsinjuice til grønnsakene er dekket. Tilsett appelsinskall. Kok potet- og gulrotbitene møre.

    Sil fra væsken og fjern skallet.

    Varm opp melken og mos sammen med potet- og gulrotbitene til mos. Ha i smør og smak til med salt og pepper. Smak evt. til mosen med malt koriander og pynt med korianderblader ved servering.