Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Vask potetene godt. Skrell og del dem i mindre biter. Kokes til de er møre i usaltet vann. Ta vare på litt av skrellet og sprøstek det sammen med finhakket sjalottløk i litt olje på middels varme mens potetene koker. La det deretter tørke på litt tørkepapir slik at det blir ordentlig sprøtt.

    Når potetene er ferdig, siler du fra vannet og moser dem grovt med melk og margarin. Smak til med salt og pepper, og bland i det sprøstekte skrellet og sjalottløken rett før du serverer.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g potet
  • 2 dl lettmelk
  • 1 ss margarin
  • 1 stk sjalottløk
  • salt og pepper etter smak
  • olje

Fremgangsmåte

  • Vask potetene godt. Skrell og del dem i mindre biter. Kokes til de er møre i usaltet vann. Ta vare på litt av skrellet og sprøstek det sammen med finhakket sjalottløk i litt olje på middels varme mens potetene koker. La det deretter tørke på litt tørkepapir slik at det blir ordentlig sprøtt.

    Når potetene er ferdig, siler du fra vannet og moser dem grovt med melk og margarin. Smak til med salt og pepper, og bland i det sprøstekte skrellet og sjalottløken rett før du serverer.