Ingredienser
Tilslørte bondepiker med knuste pepperkaker
20-40 min
1 av 5 om dagen
Denne tradisjonelle og deilig epledesserten er kjempegod med pepperkakesmuler. Server den i jula. Den vil garantert overraske. Du kan lage den med kesam, yoghurt eller krem. Velg selv! Tilslørte bondepiker bør serveres nylaget. Ingrediensene kan du ha klare på forhånd.
Fremgangsmåte
- Start med å lage eplemos.
- Fjern kjernehusene og skjær eplene i biter. Skallet kan gjerne sitte på om du moser med en stavmikser. Da får mosen en fin farge.
- Kok eplebitene møre i litt vann, med en stjerneanis. Den tar du ut før du moser eplene.
- Mos eplene grovt med en tresleiv eller lag en fin og glatt mos med en stavmikser.
- Avkjøl mosen.
- Pisk krem og ha i vaniljesukker.
- Legg pepperkakesmuler, eplemos og krem lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
- Dryss noen pepperkakesmuler på toppen.
- Serveres nylaget.
Det er smart å ta vare på brød- og kakerester du til overs. Tørk det og knus det og bruk det i tilslørte bondepiker.