Ingredienser
Tilslørte gress-karer
20-40 min
1 av 5 om dagen
En frisk og deilig dessert. Tilslørte bondepiker i en variant med gresskarmos som du må "montere" sammen rett før servering. Har du gresskarmos til overs, så er den fin å fryse ned. Bruk den senere til fyll i terter eller i søtt bakverk.
Fremgangsmåte
- Vask gresskaret godt.
- Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.
- Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.
- Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt.
- Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.
- Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.
- Smelt 1 ss smør i en stekepanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.
- Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.
- Pisk kremfløten stiv.
- Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbolle, eller i porsjonsglass, som på bildet.
- Server desserten med en gang.