Ingredienser
Tilslørte gress-karer
                                
                                20-40 min
                            
                            
                                
                                1 av 5 om dagen
                            
                    En frisk og deilig dessert. Tilslørte bondepiker i en variant med gresskarmos som du må "montere" sammen rett før servering. Har du gresskarmos til overs, så er den fin å fryse ned. Bruk den senere til fyll i terter eller i søtt bakverk.
Fremgangsmåte
- Vask gresskaret godt.
 - Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.
 - Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.
 - Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt.
 - Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.
 - Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.
 - Smelt 1 ss smør i en stekepanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.
 - Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.
 - Pisk kremfløten stiv.
 - Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbolle, eller i porsjonsglass, som på bildet.
 - Server desserten med en gang.