Ingredienser
Pai med urter og sopp
40-60 min
0.5 av 5 om dagen
Pai er en fin måte å bruke opp restemat du har i kjøleskapet eller i fryseren. I denne har vi brukt basilikum og kruspersille sammen med sjampinjong og revet ost.
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.
- Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.
- Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken.
- Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost.
- Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.
- Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter til paien er fast og gyllen.
- Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.