Ingredienser
Fremgangsmåte
- Skrell og del sellerirot og poteter i biter og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og mos bitene sammen med melk. Bland inn en eggeplomme og smak til med revet muskat og pepper. Denne mosen skal brukes som lokk.
- Varm oljen i en gryte.
- Fres grønnsakene blanke i olje i en panne.
- Tilsett tomatpuré og rør rundt. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bønnene som skal tilsettes mot slutten av koketiden.
- Smak til med pepper.
- La sausen småkoke 8-10 minutter. Sausen skal være ganske tykk.
- Ha grønnsaksausen i en stor ildfast form eller i 4-5 porsjonsformer. Fjern laurbærbladene, dryss på timian og bre et lag med potetmos jevnt over.
- Stek formen midt i ovnen, på 220 grader, til potetmosen har fått en litt gylden farge ca. 15 minutter.
- Server med et godt dryss av persille.
Her kan du bruke det du ønsker av grønnsaker. I en original Shepherd's pie er det kvernet lammekjøtt med. Om du ønsker kan du gjerne ha i det også.