Indiskinspirert potetgryte med linser

Enkel og kjempegod vegetargryte med poteter, linser, tomater og litt eksotisk krydder og som passer å servere til middag på en kjøttfri mandag og ellers i uken.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 ss olje
  • 1 finhakket løk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 finhakket rød chili
  • 5 skrelt potet i terninger
  • 2 skrelt gulrot i terninger
  • 1 boks hvite hermetiske linser
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1,5 ts garam masala
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 dl hakket frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Skyll linsene godt i rennende kaldt vann.
  2. Fres løk og hvitløk blankt i en vid kasserolle.
  3. Tilsett potetterninger, gulrotterninger og chili og fres videre et par minutter.
  4. Bland i krydderet og rør rundt.
  5. Tilsett hakkede tomater.
  6. Kok gryten til potetene nesten er møre.
  7. Blir gryta for tykk kan du spe med litt vann.
  8. Linsene tilsettes og kokes med til potetene er helt møre.
  9. Smak til.
  10. Dryss på finhakket basilikum til slutt.
Sist oppdatert 4. juli 2019
Liker 19
Legg til på Min side
Del på Facebook