Patatas bravas

Patatas bravas, ofte kalt ildfulle poteter, er en av de mest tradisjonelle spanske tapasrettene. Det er bakte småpoteter som serveres med en sterk tomatsaus eller aioli. Server patatas bravas mer enn gjerne som en egen rett.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg kokfast potet - bruk gjerne små nypoteter
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 3 dl tomatsaus

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Del potetene i to om de er små, eller del dem i passe store biter.

Bland potetene godt med olje og krydder og ha dem i en ildfast form. Spar litt frisk timian til pynt.

Bak potetbitene til de er møre, 20-25 minutter. Rist på formen en gang eller to underveis.

Server tapas bravas med sterk tomatsaus: https://www.frukt.no/oppskrifter/middag/tomatsaus/

og/eller aioli https://www.frukt.no/oppskrifter/tilbehor/aioli/

Sist oppdatert 26. juni 2019
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook