potet

Patatas bravas

Patatas bravas, ofte kalt ildfulle poteter, er en av de mest tradisjonelle spanske tapasrettene. Det er bakte småpoteter som serveres med en sterk tomatsaus eller aioli. Server patatas bravas mer enn gjerne som en egen rett.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg kokfaste små potet
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 4 ts paprikapulver
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 3 dl tomatsaus

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Del potetene i to om de er små, eller del dem i passe store biter.
  3. Bland potetene godt med olje og krydder og ha dem i en ildfast form. Spar litt frisk timian til pynt.
  4. Bak potetbitene til de er møre, 20-25 minutter. Rist på formen en gang eller to underveis.
  5. Server patatas bravas med tomatsaus og/eller aioli.
Del på Facebook