Thailandsk potetgryte

En enkel potetgryte med smaker inspirert fra Thailand. En vegetarrett med poteter, paprika, curry og kokosmelk og er en fullverdig middag.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss olje
  • 3 finhakket sjalottløk
  • 500 g skrelt potet i terninger
  • 1 rød paprika i strimler
  • 1 ss rød thai curry paste
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 finhakket rød chili
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 sitrongress
  • 1 kopp kokte grønne linser
  • 1 saften av lime
  • 1 dl hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Varm olje i en gryte.
  2. Fres løken og tilsett potetbitene. Stek et par minutter.
  3. Ha i currypaste, ingefær, kokosmelk, buljong, chili og tomatpuré.
  4. Rør rundt og kok opp, og la koke til potetene begynner å bli møre, 7-8 minutter.
  5. Skyll linsene godt. Tilsett linser og strimler av paprika de siste kokeminuttene.
  6. Smak til med limesaft.
  7. Ha i mer væske om gryta blir for tykk.
  8. Serveres med finhakket koriander og båter av lime. 
Sist oppdatert 29. august 2019
Liker 13
Legg til på Min side
Del på Facebook