Vegetarruletter med kinakål

En smaksrik vegetarisk smårett med mye deilige smaker av hvitløk, gressløk og hveteris. Server rulettene som en smårett med tzatziki og brød til, og de er også fine å ha på tapasbordet.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 kinakål (16 hele og pene kinakålblader)
  • 1 finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 100 g frisk sjampinjong i terninger
  • 1 ss olivenolje
  • 1 pose hveteris - bløtet etter anvisning på pakken
  • 3 ss pinjekjerner
  • 1 dl lyse rosiner
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • saften av 0,5 sitron
  • salt og pepper etter smak
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller kraft
  • 1 dl ristede pinjekjerner til pynt

Fremgangsmåte

  1. Dupp kinakålbladene i kokende vann så de blir myke. Legg dem utover et håndkle for å renne av.
  2. Fres løk, hvitløk og sopp i olivenolje i 2-3 minutter.
  3. Rør inn godt avrent hveteris, pinjekjerner, rosiner, gressløk og kruspersille og smak blandingen til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Legg en skje av fyllet på kålbladene og pakk dem sammen. Fest med en tannpirker.
  5. Kok opp grønnsakbuljongen og legg i kålrulettene. De må dekkes av buljongen.
  6. Kok opp raskt og skru deretter ned varmen og la rulettene trekke under lokk til de er gjennomvarme, ca. 15 minutter.
  7. Server kinakålrulettene drysset med ristede pinjekjerner og en skje tzatziki og godt brød til.
  8. Denne porsjonen rekker til 16 ruletter.
Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 0
Legg til på Min side
Del på Facebook