09.11.2023 08.59.53 av Toril Gulbrandsen, Innholdsrådgiver og matfaglig rådgiver

Kinakål på nye måter

Mange husker nok kinakålsalat servert med mais, paprika og thousand island dressing. Da vi ble kjent med kinakål på 70 tallet hev vi oss over den. Kinakålen gjorde oss til en salatspisende nasjon!

For mange kan kinakål kanskje virke litt «gammeldags» i konkurranse med andre salatsorter. Men kinakålen er slett ikke traus og kjedelig og den har så mange gode egenskaper, forteller Toril Gulbrandsen matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Prøv deg frem med nye tilberedningsmetoder og smaker.  

Her er noen retter med kinakål du må prøve i vinter: 

https://www.frukt.no/oppskrifter/koreansk-army-stew/ 

https://www.frukt.no/oppskrifter/taco-i-kinakal/ 

https://www.frukt.no/oppskrifter/middagssalat-med-mango-og-kylling/ 

https://www.frukt.no/oppskrifter/bakt-kinakal-i-tomatsaus/