Pærer
Les mer om pærer og pæresorter i leksikonet vårt.
Pære er en av de eldste fruktene vi kjenner til og dyrking skal ha skjedd allerede 3000 år f.Kr. Her i landet har frukten vært kjent siden middelalderen og finnes i dag i en rekke forskjellige varianter. Ingeborg og Celina er de største norske sortene.
Mesteparten av de pærene som omsettes i Norge importeres. Pærer krever et varmere og tørrere klima enn eple og produksjonen i Norge er liten. De fleste pærene er grønne i skallet, men det finnes også røde, brune og gulgrønne. Fruktkjøttet er hvitt og hardt før pæren er moden. Moden pære er myk og saftig med aromatisk smak.
Sesongmåneder
August, September, Oktober
Næringstabell
Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
- Beta-karoten
- 20 µg
- Enumettet fett
- 0 g
- Fett
- 0,1 g
- Flerumettet fett
- 0 g
- Folat
- 4 µg
- Fosfor
- 16 mg
- Norsk
- Pærer
- Latin
- Pyrus communis
- Engelsk
- Pear
- Tysk
- Birne
- Fransk
- Poire
- Spansk
- Pera
- Italiensk
- Pera