Hopp til innhold

Norsk: Sitronmelisse
Latin: Melissa officinalis
Engelsk: Lemon balm
Tysk: Zitronen melisse
Fransk: Melissa
Spansk: Melissa
Italiensk: Melissa

OM SITRONMELISSE

Den selges i potter og er stort sett norskprodusert. Sitronmelisse skal ha frisk farge, hele blad, saftig og sterkduftende. Den skal ikke være slapp, tørr og gul.

Bruksområde

Fruktsalater, grønnsaksalater, sauser, fiskeretter, søte desserter, osv. Det er nesten ingen grenser for hvor sitronmelisse kan benyttes som smakstilsetning og/ eller pynt.

Egenskaper

Sitronmelisse er rik på kostfiber, kalsium, jern, kalium, vitamin C og folat. Sitronmelisse er også en kilde til magnesium og riboflavin. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Vitamin C styrker imunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Sitronmelisse skal ha frisk farge, hele blad, saftig og sterkduftende. Den skal ikke være slapp, tørr og gul.

Norsk: Sitronmelisse
Latin: Melissa officinalis
Engelsk: Lemon balm
Tysk: Zitronen melisse
Fransk: Melissa
Spansk: Melissa
Italiensk: Melissa