Sitronmelisse

De grønne bladene til sitronmelisse har en delikat duft og smak som sitron. Det gjør denne krydderurten anvendelig til alle retter der man ønsker sitronsmak.

Den selges i potter og er stort sett norskprodusert. Sitronmelisse skal ha frisk farge, hele blad, saftig og sterkduftende. Den skal ikke være slapp, tørr og gul.

Bruksområde

Fruktsalater, grønnsaksalater, sauser, fiskeretter, søte desserter, osv. Det er nesten ingen grenser for hvor sitronmelisse kan benyttes som smakstilsetning og/ eller pynt.

Egenskaper

Sitronmelisse er rik på kostfiber, kalsium, jern, kalium, vitamin C og folat. Sitronmelisse er også en kilde til magnesium og riboflavin. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Vitamin C styrker imunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Sitronmelisse skal ha frisk farge, hele blad, saftig og sterkduftende. Den skal ikke være slapp, tørr og gul.

Norsk
Krydderurter
Engelsk
Spiced herbs
Tysk
Küchen kräuter
Fransk
Herbes
Spansk
Hierbas
Italiensk
Erbe aromatiche, Aromi

Mat med sitronmelisse