Bakte plommer med vaniljeis

Plommer bakt i ovn får en nydelig, konsentrert smak og fin konsistens. En rask og enkel dessert som passer like godt til hverdags som til helgekosen.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • smør til smøring av form
  • 10 plomme
  • 1 ss brunt sukker
  • 8 valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Skyll plommene og del dem i to. Fjern steinene. Del plommene gjerne en gang til slik at det blir båter.

Legg plommene i en smurt ildfast form. Strø litt brunt sukker over. Om du ønsker en litt mer "voksen"  smak kan du ha en dråpe konjakk på hver plommebit.

Bak plommene i ovn i maks 10 minutter. De skal være myke, men ikke flytende. Det går fort, så pass på.

Server lune plommer med vaniljeis og hakkede valnøttkjerner og gjerne blader av sitronmelisse.

Sist oppdatert 15. september 2016
Liker 31
Legg til på Min side
Del på Facebook