Plommesytetøy

Plommesyltetøy

Lag ditt eget plommesyltetøy. Bruk syltetøyet som pålegg på brødskiva, til kakefyll eller til desserten. Forskjellig farge på plommene gir forskjellig farge på syltetøyet, og du kan også blande forskjellige sorter i ett syltetøy.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Plommene deles opp, steinene fjernes.
  2. Ha litt vann i en kjele, og legg plommene i.
  3. Vannmengden avhenger av plommene. Bløte plommer trenger lite vann, mens faste litt mer. Prøv deg fram.
  4. Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og "grøtete" - 8-10 min.
  5. Tilsett sukkeret og rør rundt.
  6. Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.
  7. Fyll syltetøyet over på helt rene glass. Fyll så fullt som mulig, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Sett på lokk.
  8. Avkjøl.
Ønsker du et pikant syltetøy så kan du koke syltetøyet med en stjerneanis og/eller en kanelstang. Ønsker du konserveringsmiddel i, så følg bruksanvisningen på pakningen.
Del på Facebook