Plommesyltetøy

Lag ditt eget plommesyltetøy. Bruk syltetøyet som pålegg på brødskiva, til kakefyll eller til desserten. Forskjellig farge på plommene gir forskjellig farge på syltetøyet, og du kan også blande forskjellige sorter i ett syltetøy.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg plomme
  • 1,5 dl vann
  • 3 dl sukker

Fremgangsmåte

Vannmengden avhenger av plommene. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite.

  1. Plommene deles opp, steinene fjernes.
  2. Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og "grøtete" - 8-10 min.
  3. Tilsett sukkeret og rør godt. Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.
  4. Fyll syltetøyet over på helt rene glass. Fyll så fullt som mulig, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Sett på lokk.
  5. Avkjøl.

 

Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

Ønsker du konserveringsmiddel i, så følg bruksanvisningen på pakningen.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 166
Legg til på Min side
Del på Facebook