Crispisalat

Crispisalaten er en krysning mellom isberg- og friséesalat. Den har en søt og mild smak, og en særlig sprø konsistens.

Crispisalat dyrkes i Norge hele året enten i veksthus eller på friland i sommersesongenen. Den er kjent for sin ekstra sprø konsistens og milde smak og passer like godt i salatbollen som som garnityr på smørbrød eller burger.

Tips til bruk:

  • Riv bladene grovt i stedet for å kutte med kniv – det bevarer både smak og struktur
  • Prøv crispi som base i en pastasalat, caesarsalat eller poké bowl
  • God i pita eller wraps sammen med kylling, falafel eller fiskekaker

Crispisalaten er rik på kostfiber, og er en naturlig kilde til K- og B-vitamin.

Se alle oppskrifter med crispisalat her

Oppbevaring

Holdbarheten er god, men for å bevare friskheten bør crispisalat oppbevares i kjøleskap ved 2–4 °C, godt pakket inn i tett emballasje.

Oppbevares i kjøleskap ved 2-4 grader, pakket inn i tett emballasje.

I norsk sesong nå

Sesongmåneder

Hele året

Lag noe godt med crispisalat