Før og etter-bilder

Tips til hvordan du kan nå anbefalingen

For å enklere nå målet om "5 om dagen" kan det være lurt å inkludere frukt og grønnsaker til alle måltider. Innta juice eller smoothie til frokost, et par skiver med paprika på brødskiven, spis et eple som mellommåltid, legge ved oppkuttede gulrøtter i matpakken og ha grønnsaker til middag.

5 tips til hvordan du kan nå anbefalingen om "5 om dagen"

  1. Tenk halvparten grønt til hvert måltid - mange glemmer grønnsaker til/på brødskivene og har det meste til middagen. Kanskje er ditt potensiale til å øke inntaket nettopp til frokosten? Eller til lunsjen?
  2. Spis frukt og grønt som mellommåltid. Det kan både være i form av en smoothie, et eple som mellommåltid eller en gulrot før middag!
  3. Snik inn mer frukt og grønt inn i maten.  Det er mange retter som med fordel kan sprites opp med litt grønnsaker. Gulrot og løk passer i veldig mange retter og kan enkelt tilsettes for mer smak og næring. Tilsett mer grønnsaker og tenk kreativt hvordan frukt og grønnsaker kan tilsettes i ulike matretter. 
  4. Tilgjengelighet, tilgjengelighet, tilgjengelighet: planlegg handleturene slik at du vet at du har mye fristende frukt og grønt hjemme. Skjærer du opp blir det også spist mer.
  5. Sett frem snacksfat med oppkuttet frukt og grønt, både store og små forsyner seg garantert grovt. Er det oppkuttet spiser vi mer. 

Og husk at det er sånn at de viktigste grønnsakene er faktisk de som blir spist!