Årets deltakere

Det har vært stor interesse for å delta i Årets grønne kokk-konkurransen, og uttakskomiteen hadde mange flotte innsendte menyer å velge mellom. Nå kan vi fortelle hvem som er tatt ut til å delta.

Bli med og se noen av Norges beste kokker briljere med de grønne råvarene

–Dette blir en skikkelig spennende konkurransedag, med deltagere på meget høyt nivå, sier hoveddommer for konkurransen er Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommere vi har. De andre dommerne presenteres senere.

De seks lagene som skal i ilden på Mesterkjøkkenet på UMAMI ARENA onsdag 15. februar er:

 

Deltagere: Simen Nilsen Brendjord og Christoffer Greiner Fallet,
Lag 1: Simen Nilsen Brendjord og Christoffer Greiner Fallet, Restaurant Plah – Oslo

 

Deltagere: Espen Laumann, Lebistro og Nils Flatmark, Britannia Hotel
Lag 2: Espen Laumann, Lebistro og Nils Flatmark, Britannia Hotel – Trondheim

 

Deltagere; Sondre Selland Tjensvold, Restaurant Rest og Simen Johansen, Vaaghals
Lag 3: Sondre Selland Tjensvold, Restaurant Rest og Simen Johansen, Vaaghals – Oslo

 

Detagere til årets grønne kokk  Gjermund Solberg (til høyre) og Dominik Literski, Kraft Bodega
Lag 4: Gjermund Solberg (til høyre) og Dominik Literski, Kraft Bodega – Trondheim

 

Årets grønne kokk deltagere Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby
Lag 5: Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby – Oslo

 

Detagere til årets grønne kokk: Mohamed Arrasi (til høyre) og Ximena Morales, Brasserie France
Lag 6: Mohamed Arrasi (til høyre) og Ximena Morales, Brasserie France – Oslo

 

Reservelaget er Stine Larsen Strand, Quality Hotel Maritim og Roger Veland, Level mathuset – Haugesund

Kristine H. Hartviksen, President i Nordic Chef Association, er konferansier.

Deltakerne gleder seg

Nils Flatmark, fra Britannia Hotel, forteller at han og lagkamerat Espen Laumann fra Lebistro i Trondheim gleder seg masse til å vise frem hva de har funnet på.

–Vi er med på dette for å inspirere andre til å være med på det grønne skifte i restaurant bransjen. Alle burde tørre å bruke mer grønt i sine retter, og vi ønsker også å fremme alle de flotte grønnsaksprodusentene vi har her i landet, noe vi mener er i verdensklasse. Velger du norsk velger du ett levende Norge!

–Årets grønne kokk er en veldig kul mulighet å teste og utfordre egne egenskaper, og vi gleder oss til å jobbe i et lag der det kun står på deg og lagkameraten, avslutter Christoffer Greiner Fallet som skal konkurrere sammen med Simen Nilsen Brendjord – begge fra Restaurant Plah i Oslo.

Vinnerlaget får delta i Nordic Green Chef

– Det er 20 år siden vi arrangerte Årets grønne kokk for første gang, så sånn sett er det et lite jubileum. Det er så gøy at konkurransen virkelig har fått den annerkjennelsen den har, også utover Norges grenser, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i OFG.


-Og vinnerlaget i Årets grønne kokk får delta i Nordic Green Chef, som arrangeres for 2. gang i juni, i Trondheim, avslutter hun.

Les mer om Årets grønne kokk på UMAMI ARENA.


Les også om Alle mesterskap på UMAMI ARENA.