Samlebilde jul, vegetarisk julemat

Grønnere adventstid

Det skal bakes, vaskes, handles og pakkes. Er du en av dem som opplever at desember og advent preges av kø og dårlig tid? Da kan du finne hjelp i frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker gir deg blant annet C-vitamin og fiber, som kan være bra mot stress. For å inspirere deg til en grønnere og mer avslappet adventstid, har vi samlet noen tips og oppskrifter du kan nyte frem mot jul.

Før julehandel-smoothie

Smoothie er en enkel og rask måte å få i seg god energi på før du skal ut på julehandel. Det vanligste er å lage smoothie med frukt og bær, men smoothie er også en smart måte å få i seg grønnsaker på. Bland gjerne grønnsaker inn sammen med frukt og bær for å bevare den vante, søte smaken. For å gjøre smoothien mer mettende, kan du tilsette et par spiseskjeer med havregryn eller en skje med olje.

Smoothie med avokado og hasselnøtter

Smoothie med mango og gulrot

Julesmoothie

Grønt i veska

Vel ute på julehandel kan det være lett å glemme hva du skulle kjøpe til alle sammen. Da er det godt å vite at epler og druer faktisk har vist seg å være bra for hukommelsen. Ta med deg et eple i veska. Det kan bidra til at du husker bedre.

Å ha med seg en pose med oppkuttet frukt eller grønnsaker i veska er også fint når du ellers er på farten. Det er mange søte fristelser fra kiosker og kafeer du kan hoppe over når du har noe annet å ty til.

Lettere med mer grønnsaker

Det blir gjerne mye og tung mat rundt juletider. Derfor kan det være godt å spise noen lettere måltider nå i adventstiden. En enkel måte å gjøre måltidene lettere på, er ved å gi mer plass til grønnsaker. Grønnsaker er proppfulle av næringsstoffer som gir god metthet, samtidig som de har få kalorier og dermed ikke tynger i magen.

La grønnsaker eller salat alltid være en naturlig del av måltidet, selv når du spiser pizza. Ved å fylle halve tallerken med grønnsaker før du forsyner deg med pizza, reduserer du kaloriinnholdet i måltidet, samtidig som du øker næringsverdien betraktelig.

Salat som passer til pizza

Grønn pause

Når du trenger en pause i julegave-pakkingen, passer det fint med en liten rett som ikke tar lang tid å lage. Som fylt avokado.

Pass ellers også på å ta noen «grønne pauser» i hverdagen. Frukt og grønnsaker passer perfekt som mellommåltid fordi du ikke blir alt for mett, samtidig som kroppen får en skikkelig vitamininnsprøytning.

Julemas?

For deg som etter hvert kan bli litt svimmel av hele julestria, kan vi anbefale vår ingefærdrikk mot julemas.

 

Med gode ønsker om en grønnere og mer avslappet advent.