Hjemmelagde salatdressinger

Ikke et vondt ord om ferdigkjøpte dressinger, men ved å lage dem selv, får du anledning til å sette din personlige vri og finesse på den. Vanskelig? Nei, det er mye, mye enklere enn du tror, og ikke minst langt rimeligere.

Her finner du oppskrift på alt fra hvitløksdressing og vanlig vinaigrette til litt mer avanserte dressinger som «honey mustard dressing» og fransk sennepsdressing. Valget er ditt – og salaten vil juble!

Og her er noen tips til selve salaten:

  • Del opp salat ved å rive den i stedet for å kutte med kniv. Da følges fibrene i salaten naturlig og salaten beholder sprøheten bedre og lenger.
  • Grønn salat blir ekstra god hvis man mikser ulike salatsorter.
  • Vask, tørk og avkjøl salatbladene, da blir salaten sprø og fin.
  • Smak til salatdressingen ved å dyppe en av salatingrediensene i dressingen.
  • For best resultat, bruk rene hender når du blander salaten med dressingen.
  • Bruk ikke for mye dressing, da vil salaten falle sammen.
  • Valnøtter ristet lett i stekepanne med smør og hvitløksalt er kjempegodt i grønne salater. Ristede gresskarkjerner passer også fint.
  • Brødkrutonger (sprøstekte små brødterninger) er godt i salat.
  • Et lite dryss av friske krydderurter setter en ekstra spiss på salaten.

(Hovedbildet viser bringebær-dressing.)