Jordbær på fjøl og i stor bolle på trebord

Jordbær = snacks

De fleste av oss elsker norske jordbær, og da spesielt med fløte eller melk på. Det sitter liksom i ryggraden vår. Når de norske jordbærene kommer, da er det sommer. Men serveringen av jordbær kan varieres. Vi har forslagene.

Sjokolade-jordbær

Jordbær dyppet i smeltet sjokolade, er konfekt som alle kan lage. Smelt litt sjokolade - både hvit og brun - over bannbad, og dypp ivei. Legg dem over på matpapir til sjokoladen har smeltet.

Ønsker du å gjøre deg ekstra flid, gjør du som på bildet: Lag et kremmerhus av matpapir eller bruk en sprøytepose (lag et lite hull så får du en tynn og fin stråle) og dekorer jordbærene.

Yoghurt-jordbær

Jordbær med yoghurt- og kokosglasur smaker nydelig og er enkle å lage. Dypp jordbærene i en blanding av 1 beger vaniljeyoghurt og 3 ss lettmelk. Strø kokos over og sett i fryseren. Kanskje du kan forsøke deg på yoghurt med fruktsmak også, eller kanskje bruke sjokolademelk i stedet for vanlig melk i glasuren. I stedet for kokos kan man bruke ferdig kakestrø eller kanskje hakkede pistasjenøtter. Prøv deg frem - det blir kjempegodt uansett.

Mer godt med jordbær