Jordbær på fjøl og i stor bolle på trebord

Derfor bør du spise jordbær

Jordbær er naturens eget sunne godteri. Nyt dem med god samvittighet – og spis gjerne enda mer! Her er noen gode grunner for hvorfor du bør spise jordbær til flere av dagens måltider og med god samvittighet kan nyte dem som snacks.

Rik på vitaminer som er viktig for immunforsvaret

De søte små bærene inneholder mer vitamin C enn appelsin og er i tillegg kilde til B-vitaminet folat. Både vitamin C og folat er viktig for at immunforsvaret skal fungere best mulig. Vitamin C hjelper i tillegg kroppen å ta opp jern fra vegetabilske matvarer. Det er derfor gode grunner til å toppe havregrøten eller frokostblandingen med friske jordbær, da vil jernet fra kornet tas lettere opp i kroppen.

I tillegg inneholder jordbær lite kalorier og gir godt med fiber. Sistnevnte gjør at du holder deg god og mett, gjør godt for fordøyelsen og fungerer som næring til nyttige tarmbakterier som er assosiert med et velfungerende immunforsvar. Det er med andre ord gode grunner til å nyte sommerens friske bær med god samvittighet!

God i desserter – men også til hverdagsmaten!

Norske jordbær med fløte og sukker er utvilsomt en sommerfavoritt hos mange, og de søte små passer også ypperlig i desserter. Den norske sesongen er til for å nytes – og du kan med fordel spise jordbær til enda flere av sommerens måltider, både til frokost, lunsj og middag! Hva med en sommersalat med jordbær og cherrytomater til grillmaten? Jordbær er også veldig godt i salater med litt ost, som for eksempel i en enkel salat med fetaost, ruccula, blasamicoeddik og pinjekjerner. Jordbær som må spises opp fort er perfekt i en smoothiebowl til frokost eller lunsj, eller i en sunn yoghurtis – som like godt kan nytes på en helt vanlig tirsdag som til helgekosen.

Et variert og høyt inntak er godt for helsen

Vi vet at det er sammenheng mellom inntak av frukt, bær og grønnsaker og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer og flere kreftformer. Det er først og fremst et variert inntak av både frukt, bær og grønnsaker som er gunstig for helsen vår. Spis frukt, bær og grønnsaker med forskjellige farger og inkluder de søte norske jordbærene i kostholdet ditt mens de er i sesong. Et godt tips er å fylle halve tallerken med frukt, bær og grønnsaker til hvert måltid. La deg inspirere til hvordan du kan fylle halve tallerken her: Halve tallerken med grønt.

Spis mer jordbær